BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, 16 October 2011

My LifE bEgaN to ChAnge







sekarang umur aq dah masuk 18 tahun ,, n life aq mula berubah selepas aq menjejak kan kaki aq ke University ,, n setelah aq mengenali mereka2 semua ,,, saper agi kan mesti lah kawan2 aq,, hihi ,, umm life di University sangat berbeza berbanding life time sekolah dlu ,, time2 sekolah dlu, aq adalah seorang yang kurang berkeyakinan dan seorang yang tidak pandai berdikari... semua bnda parents aq yg uruskan ,, law xde parents mestila kawan2 aq yg buat ,, haha ,, sdih2 ngan perangai aq ni ,, tp setelah aq berada di University , kelainan dah mula terasa dalam diri aq ,, sedikit demi sdikit keajaiban berlaku ,,kihkih ,, nak taw x aper dia keajaiban tu ,,, keajaiban nyer ialah ,, aq sudah berubah ,, aq mnjadi lebih berani berbanding dlu2,, berani mnghadapi orang2 di sekeliling aq n orang2 yg lbih dewasa dri aq ,, aq bersyukur sangat ,, di University aq mula belajar berdikari ,, dlu2 law mkn orang yg tolong suapkn n skrg aq dah pandai lakukan semuanyer sndiri ,, (contoh jer tu) ,, disitu jugak lah aq mula mengenali mereka2 semua..Orang2 yg aq mksudkan ialah buah hati aq iaitu kawan2 aq n roomate aq yg sangat aq cintai n rindui,,, mereka semua ni banyak mnolong aq dalam pelajaran dan khidupan seharian aq di University ,, susah senang kami tetap bersama ,, kami xpernah bergaduh n we always happy together ,, inilah yang dikatakan " SAHABAT " ,,,, nie pic2 kitorang yang kiteorang smpat snap sblum cuti semester berlangsung ,, rindu nyer kat korang ,,, seingt aq setiap saat kite ketawa bersama2 kerana kite mempunyai seorang rakan yg berbakat dalam membuat lawak ,, name dia MURNI ,, haha ,, nie pic murnie bersama aq time dinner OMSA n pic roomate aq yg diberi gelaran sebagai Myrrah ,,special ckit,,


to FARAH ~ aq merindui kamoo baby ,, bkan niat aq untuk marah2 kau ,,haha,, jangan pernah takot padaku,,kihkih
to SOFEA ~ aq jugk merindui kamoo anje ,, aq berharap dirimu happy berkawan dgan ku ,,,
to MURNIE ~ i also miss u ayang , , saat bersama mu xkan pernah aq lupekan
to UMY ~ i also2 miss u sayam ,, kaulah roomate aq yg paling sporting n best gler2,, n kau jugak lah kakak aq yg paling memahami aq ,,sayang kamoo
to MIRAH ~ aq merinduimu beb,, merindui butir2 bicara mu yang slalu mmbuatkan aq ketawa ,, n perangai mu yg menyerupai aq ,,haha ,, SUKA2 ,,


emm perasaan rindu xdapat digambarkan dngan kata2 ,, hnye hati aq yg tahu bertapa aq merindui kalian semua ,,,
Jika kalian membace ini , aq berharap kalian tahu yang aq sentiasa merindui kalian2 semua dan xnak berpisah dengan kalian2 semua ,,,

       KENANGAN KITA BERSAMA2 DI UITM XKAN PERNAH AQ PADAM DRPD MEMORI INGATAN AQ EVEN MEMORY AQ NIE FULL SEKALI PON ,,
HIKHIK ,, 
" I MISS U DAMN MUCH SAHABAT ,"

♥ ♥ ♥ BUSANNNN ♥ ♥ ♥

1 universe, 8 planets, 204 countries, 804 islands, 7 seas, 6 billion people and my heart still told me it's you ♥ 



! ! I LOVE U ALL ! ! :)

         yang ade disebelah aq nie diberi name MOHAMAD AMAL ADIL


                     yang ni plak diberi name SYAFIQ IQHWAN AZIZI


          dua orang teruna ni plak kawan2 aq gak,,, bkn main lagi posing kan,,haha,, yang bju itam 2 AMAL n yang berbaju putih tu diberi name MOHD SYUKRI ,,,

niela wajah2 sahabat kesayangan aq dari aq form 1 sampai la sekarang n sampai la ble2 pon,,, diorang akan tetap ade dalam hati aq even aq dah xde atas muka bumi ni sekali pon,, kami tetap " SAHABAT " , , ,  mesti korang pkir aq gatal kan coz just upload pic kawn2 laki jer,,, ishh xlah , nie pic yg ader dalam simpanan aq,,, 2 yg aq upload tu,,hihihi,,, n pic kawn2 pmpuan akan diupload jugak,,, don't worry ,,, berbalik kpda tajuk aq nie,, aq sangat menyayangi kawan2 aq nie even dia penah buat aq rase sdih or kecewa aq ttp sayang mereka,,, kasih sayang aq kat mereka nie xpnah kurang ckit pon,,, makin bertambah ader la,,, hihihi,,, n lagipon aq dah anggap mereka semua nie cam adik beradik aq,,, sbb tu aq sayang gler2 kat mereka semua nie,, law mereka bace nie msti mereka rase perasan kan,,haha ,,, tp ape yg aq bgtaw nie btol2 ikhlas dari hati aq yg tulus ,,  :)  , , , kasih sayng n rindu aq kat mereka mkin bertambah slpas kitaorang kluar samer2, lepak samer2 ,, 2 yang aq rase,,, tp xtawla ape lak perasaan merka kat aq,, huhu ,, touching la plak,,ishhhhh,,,
tp xpe,, aq xksh pon,,, yg pnting aq syng n rindu mereka , , , pic2 nie smua kiteorng snap just untuk buat knangan,, soryla kpada wanita2 diluar sana yg terasa hati ke sbb aq snap pic ngan pakwe mereka,,, haha,,,xde niat pon,, just sebgai kngan persahabatan kiteorang kan,,,
to AMAL, SYAFIQ, SYUKRI korangla kawan lelaki aq yang paling memahami aq n blh tahan ngan kerenah aq,, i'm so approciate n thanks untuk korang coz sanggup setia mnjadi sahabat aq sampai la skarang,, n aq harap persahabatn kite ni sentiasa dibajai dngan rase rindu supaya kite masing2 saling mengingati antara satu sama lain,,, bile aq terkenangkan zaman sekolah kiter dlu2 ,,, kadang2 air mate aq nie menitis tanpe diduga dan dipaksa,,, kerana zman sekolah adelah zaman yang paling bestt dan xkan dilupakan sbb time tu hari2 kiter dapat jmpe, jalan same2, berbual same2, belajar same2, kene marah same2, n semua bnda yg kite buat mesti bersama2 ,,,

n to SYAFIQ ,, masih ingat x kite sering kali nasihat menasihati,,,,xclap aq hari2 kite macm 2,, pantang ade masa lapang ckit kite duduk bersama n mulalah mngluarkan pendapat masing2,, sampailah SPM berlangsung kan,,, haha ,,, tp xpe itulah bukti persahabatn kite n kenagn sepanjang persahabatan kite,, 2 la kisah aq ngan syafiq,,

n to AMAL ,, masih ingat x zaman form2 ,form3 dlu2,, rapat ngat kte kan,,cm btol2 adik beradik n form4 awop dah start berjauhan ngan syer,, haha,, kelakar kan,,, pasal aper erk?? <biarlah rahsia> niela persahabatan kan,, even  dlu2 awop pnah xambik taw hal sayer ,, syer ttp sayang awop,, awop la sahabat sayer selama2nyer,,,

to SYUKRI ,, hahaha,, kite ader kisah kite sendiri kan3,, kerana kamula sayer dapat A dlm subjek matematik time PMR dlu2,,, haha ,,, kamulah yg bnyk mngjar aq selain CIKGU NIK HAZIAH,,,, ni aq sayng kamoo nie,, nie bace ke makwe mu abisla aq,,hahaha,, xpe2 ,,, relaxxxxx ,,,, : D

*nie kisah aq dan kawan2 lelaki aq,, n kisah bersama kwn2 pompuan ttp ade,,, n akan disiarkan pada episod akan datang,,kihkih,,,,

* INILAH SAHABAT,, BILE DAH MULA BERKAWAN AKAN TETAP BERKAWAN SELAMANYA ,, TIDAK AKAN ADE PERKATAAN " PUTUS PERSAHABATAN " *!! SAHABAT TIDAK SEMESTINYA BERTEMU DAN SAHABT JUGA TDK SEMESTINYA BERBUAL,, TTPI SAHABAT SBNARNYA SNTIASA DIHATI !!

Adakah aq ader dalam hati kamoo semua???? aq harap aq akan jadi sahabat yang terbaik dalam hidup kamoo semua kerana kamu semua adalah sahabat2 yg pling bermakna dalm hdup aq,,, YA ALLAH aq bersyukur padamu kerana mengurniakan kpda ku sahabat yang mnyayangi aq dan sering menolong aq xkire aq dalam keadaan ape jua skali pon,, dan YA ALLAH aq memohon padamu jangan pernah pisahkan hati kami dan sntiasa tanamkan kasih sayang dalam hati kami kerana kami berkasih sayang kerana mu YA ALLAH , , 
                                         
                                            "AKU MENYAYANGI KAMOO SEMUA "

14-15 / 10/2011 ,,, ade ape ngn tarikh2 nie,,, mau taw?? jom ...follow me ..

14/10/2011 (JUMAAT)

Pada tarikh nie aq rase happy ngat leh jumpe ngan kawan2 aq,, tanpa mu sahabat aq xsegembira ini,,, haha ,,touching la plak,,sob2 ,, hari tu jugak ari first aq drive sorang2 n parents aq v kebenaran aq drive sorang2 dari pasir mas ke tanah merah..,kire jauh r tu kan2,, xsangka aq rupe2 nya aq seberani itu,,,haha,,emm eh berbalik ngan tajuk aq 2 ,, aq happy ngat coz dapat jumpe kwn2 zaman2 aq sekolah dlu,, lepas jugak rindu aq kat diorang,, best gilerrrrr leh jmpe n story2 ngan kawn2 aq nie,,,biaselah dah 6 blan xjmper,, rindu memng rindu gler la,, aq overnite kat umah member aq yang sorang nie,,, NORAFIZA ataw dikenali sebagai jijoks,, haha,, oppss sory jokss,,,, emm ai tu aq ase cam hari raye lak sbbnye abis umah member aq aq pergi,, dari sebuah ke sebuah umah aq jelajahi ngan member aq sorang nie,,,,,name dia NOR SYAHIRA BINTI NORDIN,, dia kawan aq mase form1 lagi,, sampai skrang,, tetap jadi sahabat baik aq,, n ai tu jugak dia jadi tour guide aq sbb nyer aq xknl sangat jalan2 n umah2 kawn aq nih,,, so terpaksa la dia jadi tour guide aq,, aq xpakse dia tp dia yang relakan diri dia ,, haha ,, tp dia memg sahabat aq yang best n sporting r ... lpas jelajah umah kawn2 aq,, aq ajak lak diorang semua nie jelajah ke satu tempat,, tempat nie first time aq pergi taun lpas n taun ni aq teringin pergi lagi sebab tmpat nie best ngat ,, tenang jer tmpat dia,, nama tempat ni LATA BIJIH,, haha,, time aq pergi tu orang ramai sangat,, tp aq ok jer,,lagi ramai orang lagi bestt kan,,,time aq g sana aq g ngan kawan2 baik aq,,iaitu SYAFIQ, AMAL, SYAHIRA, DINA, NORA(JIJOKS), SYUKRI .. diorang ikut jer aq nk kemana sebb aq kan orang jauh merantau kat tmpat diorang,,haha,, (orang jauh 2 means berlainan daerah jer) ,, tp diorng memang layan aq baik ngat,,, thanks sangat korang ,,, memang best r kawan ngan korang,,, n last2 aq ajak diorng ikut aq blik n kuar jalan2 kat ibu negeri kitaorang iaitu Kota Bharu ,, (KBMALL) ,, n diorang semua bersetuju ,, law ader yng xbersetuju pon aq paksa gak biar diorang setuju,, hahaha,, cian kat diorang kan,, : D

15/10/2011 (SABTU)
pagi2 lagi aq kol my mum n my dad sbb nak gtaw sal nie,, aq bersyukur dapat parents cam nie ,, parents aq sporting ngat ,, so snangla aq nk mntk bnda2 kan,, tp law nk mntk benda pon yang masuk akal la kan,, ai tu parents aq bg kebenaran untuk kuar jalan2 ngan kawan2,, lam kul 10:00 am kitorang gerak dari Tanah Merah ke Pasir Mas,,, lam kul 11:45 am ktorang sampai n bhnti bual2 jap terus gerak ke Kota Bharu,, emm ai tu seharian kami bergembira,,, memg kngn yg pling best la especially ble kite ngan kawn2 kite yang dah lme x jmpe n happy2 mcm nie kn,, tp rase cam sekejap je masa berlalu,, dalam pukul 4:30 kiteorang mula gerak pulang sebb nye kawan aq yang sorang nie kene masuk hostel ptang tu,,,adui,,, rase sekejap jer,,, n kitorang pulang n my mum dah prepare makanan untuk kitorang,,, thank you mum ,, u're the best ,, i love my mum,,, dia cm taw2 jer kitorng lapar,, haha,, kiteorng makan2 n jam dah pukul 5:45 pm,, kawan aq yg nk msuk hostel 2 dah macm cacing kepanasan ajak nak blik... kwn2 aq yg lagi 3 orng nie macm berat jer nk blik ,, maklumla x snggup berpisah ngn aq nie,hihih,, perasan kan,, tp dah memang kenyataan,, tp nak buat macm mane diorang terpaksa jugak bllik,,, time 2 aq yg paling sedih kene pisah ngan mereka,,sbb dikalangan kawn2 aq,, aq sorang yg tinggal di daerah laen,, rumah diorang semua dkat2 jer,,hari2 leh jmpe,, SYAFIQ,AMAL,SYIRA,NORA kenangan 2 aq xkn lupekan,, aq syang kamoo semua ,,, thanks coz setia jadi sahabat aq sampai skarang,,,, LOVE U FRIENDS AND I ALWAYS MISS U DAMN MUCH ,,,, heee  :)

jiwa anak muda ,, haha ,,

now i have my own blog ,, i feel so happy ,, haha,, tibe2 jer pintu hati aq terbuka untuk menceburi dalam bidang bloging,, dulu aq xmnat r bab2 gnie,, tp sekarang aq dah taw n dah rasa bloging nie satu benda yang best untuk aq tulis sal story life aq,,, korang nak taw x nape tibe2 pintu hati aq terbuka untuk buat semua nie,, haha,,,

oppss.... biarlah rahsia ,, biarlah hanya aq yang taw sbb2 nyer ,,,

mood : jiwa kacau