BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 19 May 2012

CINTA ALLAH adalah cinta ABADI

╬═╬Yeah alhmdulillah CINTA ALLAH CINTA ABADI....
╬═╬
╬═╬
╬═╬ \O *sikit lg...!!
╬═╬ /▌
... ╬═╬ //
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬*Jatuh dititian dunia boleh bangkit lagi,

Jatuh dititian sirat ? Nauzubillah....

Allahurabbiii..

BìÄR PÄHìT ìTù PÉRGì ÄGÄR MÄÑìS DÄTÄÑG MÉÑGìSì ♥

BìÄR KÉÇèWÄ ìTÜ BÉRLÄLÜ ÅGÄR GÉMBìRÄ DÄTÄÑG BÉRTÄMÜ ♥

BìÄR GèLìSÄH ìTÜ LÉÑYÄP,JÄÑGÄÑ SÉSèKÄLì SÉMÄÑGÄT MÜ LÉÑYÄP ♥

BìÄR DèRìTÄ MÜÑÇùL MèÑYÄPà ÄGÅR KÉKÜÄTÄÑ DìRì DÄPÅT DìJÄÑÄ ♥

♥ IÑSYÄÅLLÄH ♥

Pagi yang indah


ALHAMDULILLAH
SELAMAT PAGI LADIES N GENTLEMAN

Bersyukur kepadanya kerana kita masih bernyawa dan masih dapat melihat dunia ini
alhamdulillah again
Semoga pagi ini membawa keberkatan kepada kita untuk terus menjalani pagi-pagi seterusnya
Semua kerja rumah dah settle
huh
lega
so update blog la kerja yang seterusnya
JOm sarapan same2 saya
Kentang Goreng sama nUgget Goreng
YUM_YUM

k semoga pagi ini diisi dengan perkara-perkara yang berfaedah 
BYE-BYE

(*-*)

GOOD MORNING

C.I.N.T.A

boy : awk...maafkan sy..
girl : ye....kenapa awk minta maaf?
boy: sbb sy dah tinggalkan awk..sy dah sakitkan hati awk...sy korbankan cinta awk
demi cinta org yg lukakan hati sy dulu...maafkan sy...please...
girl : :)
boy : kenapa awk senyum...kenapa diam je... awk maafkan sy?
girl : yeee...sy maafkan awk...
boy: betul?
girl : betul...dh lama dh sy maafkan awk...tapi...
boy : tapi ape?
girl : tapi....tidak mungkin sy menerima awk lagi...sebab semalam awk tinggalkan
sy tanpa kasihan..tanpa mempedulikan sy...tanpa menghargai hati sy...demi
org yg awk cintai... dulu...sy pernah ubati luka awk...sy rawat awk...sy beri
cinta dan kasih syg sy unt awk...sampailah awk sembuh..lepas tu...awk dah
kembali ceria...tapi "virus" itu dtg lagi......awk buang ubat awk...awk rela
diserang virus tu lg...sekarang....awk sakit lg.....dan hari ni awk mula
memerlukan ubat itu...awk igt x...awk dh buang ubat tu...dan x mungkin awk
akn mjumpai ubat y same...carilah ubat lain...kerana x mustahil jika awk
sembuh lg dengan ubat y same...awk akan buang lg ubat tu... ;')
boy: awk....
girl : itulah namanya...TAKDIR CINTA... assalamualaikum.

Snow Wash =)

Tengah-tengah sapu sampah
tiba-tiba 
tertengok mummy's car
ummm
agak kotor
huh
Rasa-rasanya 
2 hari lepas dah basuh
ae ni macam nak kene basuh balik
aduii
tp xpelah
aku ni jenis xsuka tengok kotor-kotor
so that
the solution is 
aku pon basuh la kete tu
bukan setakat basuh
vacuum sekali
(*-*)
fuhhh
penat
tetapi dalam kepenatan
aku tetap happy
sebab my mummy kancil dah bersih
jangan la ujannnn
ooooo
nanti kene basuh balik
(*_*)

ha nie la die
my mummy's car
comel x.
biase2 jer




Friday, 18 May 2012

My Gadget


Nokia X2 jer kiter adee..
=)
xmacam orang lain
Gune tel canggih2 kan
Tapi xpelah
saya sayang tel saya even dia xcanggih n murah
sebabnyer
tel tu adalah pemberiaan bapak saya
tanpa diminta
hehehe
that's why i sayang sangat2 kat tel tu
 

the key
kunci tu kunci kereta kancil umi saya jer
6t kete tu jadi kepunyaan saya la kan
hehehe
lebih-lebih lak
saje jer
i love my kancil's car
(*_*)






Thursday, 17 May 2012

kawan sejati saya ♥


Kami bertiga saling kenal mengenali dan berkawan dari form 1 lagi sampai la sekarang..
Kami tidak pernah bergaduh
Kami bertiga saling menyayangi
kerana kami bertiga adalah 
SAHABAT BAIK

#SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL SAMPAI BILA-BILA TAW#
♥ 

Waktu yang Sangat BoSAN =(

My idiot picture
sangat bosan
cuba untuk menggembirakan hati
So
ini lah jadi nya.
=)





SEnyuman ikhlas untuk kawan-kawan 
i miss u 
 

Tuesday, 15 May 2012

RESEPI 30 MINIT ♥

BY 
NURA SYIKIN

RESEPI PAGI

Makaroni Goreng Selera Timur

BAHAN-BAHAN

Makaroni (rebus dan tuskan)                                      150 g
Bawang merah                                                            3 biji
Bawang putih                                                              2 ulas
Daging cincang                                                            300 g
Lobak merah (dicincang)                                             100 g
Daun sadero (dihiris)                                                    50 g
Cili merah (dicincang)                                                   2 biji
Cili padi                                                                       2 biji
Telur                                                                            1 biji
Sos asas pasta tomato                                                  2 cawan
Sos tiram                                                                     2 sudu besar
Garam                                                                         secukup rasa
Lada putih                                                                   secukup rasa

CARA-CARANYA

1.  Masakkan pasta di dalam air yang banyak dan menggelegak.  Angkat dan tuskan.
2.  Kemudian, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah dicincang.
3.  Masukkan daging cincang dan lobak merah, biarkan daging betul-betul masak.
4.  Selepas itu, masukkan pula cili merah, cili padi, sos tiram, dan sos asas pasta tomato.  Biarkan kering sebentar sebelum dimasukkan telur.
5.  Kemudian masukkan daun saderi, makaroni dan kacau sehingga sebati.
6.  Akhir sekali masukkan garam dan lada putih.



#Kebaikan lobak merah menurut IMAM AL-SYA'RANI makan lobak merah boleh membaiki hati dan mengelak kelupaan#

Monday, 14 May 2012

KeIKHLASAN






Kenapa aku sering merindui SAHABAT-SAHABAT AKU
especially 
bestfriend aku 
bestfriend forever
HA !
bestfriend forever
panggilan tu
OH NO
dulu-dulu mungkin kami sangat rapat..
tp 
sekarang mungkin dah jadi kawan biasa dah
=(

Aku sangat merindui mu wahai INSAN yang bernama SAHABAT
Dulu kamu lah penyeri hidup aku
membuatkan aku ketawa dan terus ketawa
menjadi tempat aku bercerita
dikala aku dilamun masalah
Dulu
dirimu sentiasa ada tika aku susah and senang
tp 
sekarang
kemana dirimu menghilang
yer
mungkin sekarang kita dah makin dewasa
dah boleh berfikir panjang
dah boleh buat keputusan sendiri
dah boleh buat tu
buat nie
tp mampukah kita hilangkan nilai persahabatan yang pernah kita lakar pada satu ketika dahulu
yer mungkin dirimu mampu
tp 
aku tidak mampu 
dan xakan mampu untuk lakukan semua tu

Kenapa dirimu sudah berubah wahai SAHABAT
adakah aku telah melakukan kesalahan terhadap dirimu
telah melukakan hatimu
Persoalan demi persoalan bermain dibenak fikiran aku wahai Sahabat
It's because you have been changes

Maafkan diri ini
andainya sudah melukakan perasaan mu sahabat

Aku masih ingat waktu dulu-dulu
ketika aku dilanda masalah
dirimu sering kali memberi semangat terhadap diri ini
dirimu selalu memotivasikan diri ini
supaya aku menjadi seorng yang lebih confident
katamu
jangan jadi seorang yang penakut
cuba jadi seorang yang matang
then
aku masih ingat
tiap-tiap hari
detik 12:00 noon
aku sering kali mesej pada dirimu 
sebab
nak tnyer 
soalan ni kan
"nak masak aper erk ai ni"
adakah dirimu masih ingat soalan2 yg sering aku ajukan padamu
last
dulu aku sering hadapi masalah dalam percintaan kan
aku sering kali berkongsi masalh ngan dirimu kan
dirimu sering kali menasihtkan aku
dirimu sering kali menenangkan aku
menenangkan 
fikiran aku 
dan 
perasaan aku kan
aku sangat menghargai apa yang dah dirimu lakukan padaku
dulu-dulu
ex aku sering kali melarang aku mesej dengan sape-sape kan
tp
demi persahabatan kita
aku tidak pernah mengendahkan larangannya
kadang-kadang
sampai kitaorng gadoh kan

Untuk pengetahuan mu wahai SAHABAT
aku lebih mementingkan SAHABAT daripada orang yang bernama KEKASIH
Ungkapan ini sering kali dilontarkan oleh ex aku
tp i was ignore
because 
i don't care 
because
i love u

SAHABAT
luahan ini adalah kerana aku sangat merindui dirimu
diri yang pernah menjadi sahabat baik aku
sahabat yang tidak akan pernah aku lupakan

SAHABAT
untuk pengetahuan dirimu
aku teringin nak berborak, suka-suka, denganmu
tetapi
sayangnya
sekarang
dirimu dah berpunya
mungkin sekarang kau dan aku sudah tidak semesra dulu
tetapi
tidak mengapa wahai sahabat
aku akan cuba memahami keadaan mu
cuba dan terus mencuba

SAHABAT
Aku tidak pernah menyalahkan dirimu wahai sahabat
aku tahu, setiap orang memiliki hak masing-masing
dirimu sudah menentukan hak kamu
hak dalam persahabatan kita

it's okey friend
i will be fine 
it's okey
The most important
i really-really miss u friend
because of that 
i try
go to your hostel
to see u
but
................





SAHABAT DIRIMU sentiasa ada dalam hati aku
SAHABAT selamanya..
GOODLUCK IN YOUR STPM
DO THE BEST
I REALLY-REALLY MISS U N LOVE YOU
MAYBE hari tu adalah hari last kita jumpa
aku tau kau tak kisah kita jumpa ke tak
tp aku tetap kisah
TAPI takpelah
SEMOGA DIRIMU SENTIASA BAHAGIA DENGAN ORANG TERSAYANG
I'M SO SORRY
=(

Saturday, 12 May 2012

WAhai SAHABAT

12 MEI 2012(SABTU)


Thanks kerana sudi keluar jalan-jalan ngan saya kawan2 semua
Thanks kerana sudi jumpa saya
Thanks kerana sudi makan2 ngan saya
Thanks kerana sudi tolong saya masa kereta saya rosak tadi
and Thanks kerana sudi hilangkan rasa rindu saya pada awak semua

Thanks Amal Adil
Thanks Syahira
Thanks Hazlim 
then
Thanks Hadrina

Akhirnya terlepas jugak rindu saya pada awak semua. 
Saya xkisah rumah saya ke tempat awak semua jauh,, 
Berjam2 jauh nyer
Saya tetap pergi coz nak jumpe awak semua
Saya tak pernah kisah law awak tengok saya macam bersunggoh2 nak jumpa ngan awak semua
Sebab saya memang "bersunggoh2" nak jumpa ngan awak semua
Saya memang selalu nak jumpe, nak berbual, nak gelak2 ngan awak semua
Saya xkisah law awak semua nak kata saya "terover2"
Sebab saya memang "terover2" nak jumpa dengan awak semua
Even dapat tengok muka, dengan suara awak semua, lihat awak semua senyum sekejap skalipon
Saya dah rasa bersyukur sangat2

Tetapi dalam kegembiraan saya pada pertemuan kali ini, ade juga terselit rasa kecewa yang xpernh saya jangkakan
Tujuan saya ke sana ingin bertemu nya dan bertemu kawan2 yang sangat saya rindui
Tetapi 
kenapa rase kecewa ini tetap hadir dalam diri saya.
Wahai Sahabat
saya amat merindui kalian semua
itu adalah sebb n tujuan utama saya bertemu kalian dan insan yang bernama Sahabat semua
Saya sanggup meredah lalu lintas , meredah ujan
demi bertemu kalian dan insan yang sangat2 saya rindui..
Tetapi kenapa masa itu terlalu singkat
Kenapa anda begitu cepat meninggalkan meja itu
Meja yang masih diduduki oleh sahabat yang anda kenali sebagai sahabat baik anda ini
Terdetik rasa kecewa, rasa sedih
Tetapi perasaan ini semua dilindungi oleh gurau senda kawn2 yang lain
Gurau senda dari Sahabat2 pompuan yang lain
Terasa berat hati meninggalkan meja itu
meninggalkan tempat itu
kerana
Rasa dan keinginan melihat muka anda dan melambaikan tangan pada dirimu SAHABAT 
tidak dapat kulihat
Sedangkan diriku kesana adalah kerana ingin bertemu dirimu
dan diri SAHABAT2 yang lain

Tapi tidak mengapa wahai Sahabat
AKu tetap bersyukur 
Bersyukur dapat berjumpa dengan SAHabat2 yang lain
Sahabat yang sentiasa ade bersama aku
AMAL ADIL : Thanks amal sebab tolong aku n sudi jumpa aku
aku sangat menyayangi mu wahai sahabat
SYAHIRA : Thanks Syira sebab kau selalu teman aku pergi jalan2
Hazlim : Suka jumpe lim n thanks teman acik lepak2

Aku pulang dengan hati yang gembira tetapi terselit rasa kecewa 
Perjalanan pulang aku kerumah ditemani dengan rintihan air hujan dan air mata aku 
Terima kasih hujan kerana menemani aku 

DAN TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN SEMUA
AKU SANGAT MENGHARGAI SETIAP DETIK TIKA KITA BERSAMA
AKU SANGAT2 MENGHARGAINYA
MAAFKAN AKU JIKA AKU ADE MELUKAKAN HATI KALIAN SEMUA
I'M SO SORRY

I♥USAHABAT SEKALIAN



Jam 1:20 p.m --> Sampai di Tanah Merah
Jam 3:00 p.m --> Siap lunch n then round2 Bandar Tanah Merah
Jam 3:30 p.m --> Pikir2 nak pergi jumpa kawan2 kat hostel n jumpe sahabat baik kt sane
Jam 4:45 p.m --> Sampai Asrama Desa Batu Gajah
Jam 4:45 p.m - Jam 5:00 p.m --> Tunggu diorang solat ASar
Jam 5:00 p.m - Jam 5:45 p.m --> Borak-Borak
Jam 5:50 p.m --> Pulang rumah
Jam 7:00 p.m --> Akhirnya selamat sampai diRumah at Pasir Mas 


ALHAMDULILLAH
SEKIAN WASSALAM
:_(
(RINTIHAN DARI HATI SEORANG INSAN YANG BERNAMA SAHABAT)

Sunday, 6 May 2012

MAAFKAN KAMI ATOK =(

YA ALLAH

Al-Fatihah buat neneknda yg baru meninggal dunia pada hari Jumaat (4.5.2012)
akibat serangan penyakit kanser ovary..
Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman..
AMIN3

kepada ATOK ,
 maafkan kitaorang kerane terpaksa balik awal..
bkn rela tp terpaksa..
adik sekolah atok...
6t abah pergi lagi erk...
huhuhuh

kepada PAK SEDARA N MAK SEDARA.. 
jaga makan minum atok erk.
kesian kat atok sekarang dah tinggl sorang2
mesti sunyi atok kan
tp xpela kan
CIK YATI
kan dah tinggal kat kampung
blh temankan atok

ATOK
6t law ade masa kitorang blik lagi erkkk
jangan sedih2..
6t kiter blik madang sama2 (makan),,,

papepn..
maafkan kitaorang erk atok...
jangan sedih2 erk..
kitaorang sentiasa rindukan atok..
ingat kat atok...
jage kesihatan ..

KAMI ♥ ATOK

=(