BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 26 March 2012

SaTu PernAnTIAn !


  PERNANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN 


SELASA
27/03/2012
01:03 a.m. O'CLOCK

mungkin ini sudh ditakdirkan 
untuk aku
penantian yang aku sendiri
pon 
xtaw bile ianya akan berakhir
diri aku sentiasa
ditemani dengan kedukaan
cabaran demi cabaran
datang padaku
untk menguji kesabaran aku
tp sampai bila aku
perlu bersabar

hari ini 
hari yang sangat perik dalam hidup aku
diperbodohkan
ditipu
yer mungkin sekarang 
mereka tengah bergembira
bergembira dengan kejayaan yg mereka dapt
kejayaan dalam memperbodohkan aku
aku sedar
aku nie bodoh
yer mungkin
selama nie
aku menunggu si dia
menunggu dengn tnpe jemu
menunggu 
dan
tetap menunggu
tp 
hari ini
aku dah sedar
sedar dari 
kesilapan aku
kesilapan yang besar dalam hidup aku
rela menderita menunggu si dia
tp ini lah balasan yg aku dapat
"from him n his girl"

aku xblh tipu diri aku
perasaan aku sangat terluka
terluka dgn ape yg mereka lakukan
tp aku 
xsalahkan mereka
mereka benar
aku yg bodoh
bodoh dengn penantian ini
umm
dah lah
enough for tonight
aku dah penat nak menangis
bcoz of them
hari nie aku dah xblh focus belajar
exam dah dekat
lagi 1 hari
tp xpelah
dah nasib kan
mngkin ni dah ditentukan oleh aku dari-Nya
aku terima jer
tp aku perlu berubah
berubah dari semua nie
biarlah ia
jadi pengajaran dalam hidup aku
ummmm
#aku harap mereka bahagia#
*bahagia atas penderitaan aku*

(-_-)
stop crying syikin
please be a good person
please be a stronger girl
you can do it
can do it !
start now
forget him from your live

♥    ASsALAMUALAIkum 









Sunday, 25 March 2012

I'm BaCk

MOnday
26/03/2012
02:58 a.m. o'clock

xboleh tidow
why?
kene study
exam 2 hari lagi
sempat ker
huhuhu
actually xboleh tidow bkn sebab kene study
sebabnyer mata aku ni xngantuk lagi
kan aku ade cakap
sejak kebelakangan nie
aku xboleh tidow
i don't know why
tp 
it's okey for me
aku leh gne time ni untuk study
btol x?
umm 
aikk asal maen internet lak nie
ayooo
xpelah for a little while 
jer nie
just 4 updating my blog
6t kan law xtgk2
berhabuk lak blog aku ni
(^_*)

umm sebenarnyer hati aku rindukan parents and kawan2 kat lame
rindu sangat2

xpelah 
goodnite semua
bye-bye
Assalamualaikum w.b.t
:)




Saturday, 24 March 2012

E X AM , E X A M "N" E X A M (Make me a Crazy persON)


!  Final Exam  !
huh  :)
Tinggal lagi dua paper
Introduction to Business n Office Management
Ya Allah 
percepatkanlah
hari-hari ku ni
aku dah xtahan dengan semua nie
nape la sem ni aku rasa cam fail jer
give up
bile dah masuk semester 2 nie
susahla lak
semester 1 ai tu ok jerp
umm n then 
xlame lagi aku dah nak masuk semester 3
ayoo
lagi la susah agaknyer
tp xpe
semester depan aku akan lebih bersemangat lagi
hehehe
(fell jer lebih kan)
papepon
harapan aku untuk semester nie 
ialah
jeng.. jeng .. jeng...
|
|
|
semoga pointer untuk semester nie
lebih ok
n lebih cemerlang drpda semester 1 ai tu
|
|
|
k lah that's all for today


ASSALAMUALAIKUM
By : Nura Syikin 
           The Owner  :)



t E N T a n G C i N t A


Susahkan law dah mula jatuh cinta kat seseorang tu
ummm
it was happened to my life
sangat memeritkan
tetapi
ia mengajar 
kita supaya menjadi seorang yang lebih 
tabah,
sabar
so on
That's fact or just opinion?
umm
ntahla
sometimes ia jadi fact n sometimes ia jadi opinion
lantaklah ape pon kan
tp 
ia betul2 memeritkan bagi aku
dah dekat 1 year
aku berpisah
but then 
aku still menyayangi si dia
why?
i don't know why
but then
now 
aku dah buat keputusan aku sendiri
akan cuba melupakan dia
akan cuba menerima kenyataan
mungkin ALLAH dah tetapkan jodoh aku
aku berserah 
pada
yang ESA
:)

Tapi xbermakna 
aku dan dia
xboleh berkawan
kami akan tetap berkawan
tp hanya sekadar kawan
kawan untuk selamanya
aku xkan cari penggantinya
tp biarlah ia datang dengan sendirinya
dalam hidup aku
betul la orang kata kan
lebih baik bercinta lepas kahwin
BAHAGIA
so 
that
aku nak jadi salah seorang yang bercinta lepas kahwin la
hehehe
gatal kan
tp xpe
untuk perancangan awal
lepas ni
dah xpayh susah2 nak cari teman lelaki
biar UMI aku yang carikan
k lah
cukup setakat ni
coretan aku pada petang nie

semoga lepas ni aku rajin2 nak update blog aku nih,, 

ASSALAMUALAIKUM
(^_*)






H a t i G e l i s a h :(



Hari nie hati aku meragam
gelisah semacam jer
rasa
macam ade yang xkene jer
rasa marah dalam diri membuak2
kesian kat kawan2 aku 
coz kena marah kat aku
saya mintak maaf awak2 semua
bukan niat saya nak marah2 awak
:(
Sebenarnya aku rasa aku rindu pada si dia la
dia rindu at aku ke x erk
huhu
just forget bout him
focus bout the topic now
"hati gelisah"
why?
i don't know why

Ya Allah

the conclusion is 
sembahyang n berdoa 
pada yang Esa
semoga ALLAH memberikan ketenangan 
pada hati aku yang gelisah ini

! INSYAALLAH !






Friday, 23 March 2012

Lovely fRienD (^_*)

nie la sahabat baik saya 
masa sekolah menengah 
sampailah sekarang 
dan selamanyer



Antara kawan2 aku 

Nie pon kawan2 aku gak,,
actually orang yang same jer,,tp sorang jer yang xde,,
yang tolong ambik gambar nie,,
name dia israf,, 

aku dan dia si MUHAMDAD AMAL ADIL

Aku dan si MOHD SYAFIQ IQHWAN AZIZI

This is MIMI n SYIRA


The conclusion is

i love all of them
and
i also 
miss them
Because they are my best friends ever n ever



 





New blogskin


The big Owner 
                                
                                At Kolej jam 04:46 a.m (Saturday) 

gler x,, time2 ni sepatutnyer time untuk tidow kan.. 
tp disebabkan aku tergila2 nak wat blogskin yang lebih ape orang kate lebih maju
so aku merelakan diri xtidow semalaman
ntah papela kan
tp bkan aku jer
kawan aku 
si Murnie pon same
sambil2 teman dia la katakan
hehehe 
(^_^)

Sebenarnya beberapa hari ni
diri aku ni jadi berubah
xtaw nape
tp berubah kearah xbaik kot
dlu aku seorang yang suka tidow awal
tp 2 3 menjak ni
aku telah menjadi seorang yang sukar tidow
tak taw nape
tp xpelah
lagipon ni kan musim final exam kan
law aku xblh tidow jawabnyer aku study la kan
tu pon law berteman la
law xjangan harap la
ee
menyeramkan 

K lah aku rase dah lewat sangat dah ni
orang kate xbaek berjage malam kan
memudaratkan kesihatan
k lah time too sleep now
goodnite everyone
muahhh
(^_*)