BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, 8 August 2012

Mandarin Test :)

Awesome !!

Rabu (08/08/2012) 
Mandarin day
ohh memang menakjubkan la .. dapat speaking mandarin..
ceyhhhh :)
tenganga-nganga aku dibuatnyer
alahaiiii
  sebelum nie punyer la training speaking mandarin
last2 bila dah ade kat dpan laoshi mula la tergagap-gagap..
ntah pape je kan

papepon ... best la test mandarin ari nie.. 
wish luck to me for the result ..
bye2 
:) 

Sunday, 5 August 2012

Kehidupan T_T


Kehidupan

umm, hidup sangat sukar kan
hari-hari, aku hidup dalam kesedihan..
semuanya hilang
hidup aku kosong
my life was gone
family, kawan-kawan
dimana mereka semua

family
abah, umi, along, kakak, adik
semua buat hal masing-masing
dua tiga menjak ni, abah dah lama xcall aku
malah umi pon sama
diorang xpkir ke anak diorang kat sini nie rindu diorang
pkir pasal diorang.
law aku kol pon masing-masing bz.
time aku kol tu la nak buat tu la nak buat nie la
busy sangat ker?
yer 
aku akui hati aku lembut , mudah terasa , mudah merajuk
dah lama kan aku hidup 
dah 19 tahun dah
xkan xpaham aku lagi
aku paham diorang sibuk mencari rezeki
ni untuk aku ngan adik beradik yg lain gak..
tapi tolong free kan masa untuk aku
jgan terlampau sibuk..
sampaikan semua dah terabai..
i'm sorry T_T

kawan-kawan
mane kawan-kawan aku menghilang
busy sangat ker korang?
sampai kan nak text aku pon xsempat
msj aku pn xtereply
yer 
aku paham hidup seorang student
aku pon student
busy2 jugak
tp korang busy sangat3 ker
ummmmm
aku sangat2 kecewa ngan korang..
korang taw x, setiap detik aku ingatkan korang
hari-hari perkataan yg same aku ulang
'bestnya dapat sek macm dulu2'
tapi aku taw, masa xkan pernah berundur..
tp xpelah
korang dah ade life korang masing2
aku pon ade life aku sendiri
kehidupan yg penuh dengan duka 
i'm alone 
semua hilang.
kawan-kawan hilang
now
family 
ummmm 

k lah that's all for today
aku nak study
khamis nie ade Lisan for Mandarin
family kat rumah ntah taw ntah x..
xpernah ambik kisah T_T

papepon wish luck for me :')

#sayaharapsayadapatkehidupansayaygdulu,imissmyoldmoment#

Friday, 3 August 2012

Tentang Dia :')

Assalamualaikum
Hye 
Dah lama aku xmengupdate blog nie kan..
Last aku update beberapa bulan yg lepas
Mungkin aku busy sikit kot
Berbalik dengan tajuk cerita aku ni "Tentang Dia"
Korang rase ape mksud tajuk aku hari nie..
cepat teka
sape2 betol aku kasi hadiah. 
hehehe

Tentang Dia
Dia ada seseorang yg dah membuatkan aku fall in love kat dia..
ceyyhhh
seriously aku sekarang memng dah btol2 jatuh hati kat dia kot..
tapi aku sorang jer taw semua nie..
Si dia xtaw pon
Al-maklumla
siapa la aku nie nak jatuh2 hati kat orang..

Hari-hari aku rindukan dia
Hari-hari aku rasa nak dengar suara dia
Hari-hari aku rasa nak tengok wajah dia
Dia Comel sngat-sangat
Senyuman dia dah buatkan aku gila
ceyhhh

Tapi hati aku sentiasa mndoakan agar 
kitaorang xakan terserempak
yg peliknya setiap kali aku xnak jumpa dia
dia ade jer depan aku
alahai.. 
bila aku dah nampak dia
susah lak aku nk lupakan dia
-.-

Maybe dia xperasan kot yg aku jatuh hati kat dia
It's okay la
lagipon aku xnak dia taw
Law dia taw malu la aku kan...
:)

Tapi i will try do the best
try untuk mengendahkan perasaan aku nie

perasaan yg ntah pape
yg aku sendiri xpasti

YA ALLAH

#Kuatkanlah hati ini agar diri ini dapat mengatasi perasaan ini. Perasaan yg akan mengecewakan diri ini.#

That's all for today
dah xtaw nak karang ape dah ..
Bye-bye
Assalamualaikum 
-.-



Monday, 25 June 2012

Saat Perpisahan T_T

Nurul Fatihah Mazlan..
nielah Sahabat kami
dari semester 1 sampai la Semester 2.
kami tempuhi 
pelbagai cabaran dan rintangan dalam pelajaran kami disini
di kampus Dungun ni
Xsampai sebulan 
dia telah meningglkan kami
meninggalkan kani atas alasan2 yang munasabah la kan
haha
go to SPA
spela yang xnak SPA ni kan
menjamin masa depan la katakan
huhu

Time last dia stay kat cni
kami satu kelas prepare something untuk dia
sebenarnya aku ni macm xcaye jer dia nak tingglkan kitaorng 
sedih giler3
sebab 
dah dekat 3 sem kot dia ngan kami
3 sem tu 
means setahun lebih la kan
umm 
kami prepare event untuk dia
event kecil-kecilan jerlah
=)

ni pic yg sempat aku copy ngan kawan2
tengok lahh...

|
|
|

CLICK-CLICK



To Fatihah

kat sana jage diri elok-elok taw
belajar elok-elok taw
kami akan sentiasa doakan tihah
n tihah pon tolong-tolong la doakan kitaorang taw
hehehe
Tihah
awak adalah seorang sahabat yang sangat2 baik
sentiasa tersenyum, ketawa 
=)
Semoga tihah kat sana nanti
sentiasa tersenyum
tersenyum dengan rakan-rakan baru
n tihah
jangan lupakan kami di sini taw
Law cuti datang la melawat kami kat cni
6t law dah abih beljar 
n then
jadi nurse nanti
gtaw la kerja kat hos or clinic mne taw
hahahha
senang nak mintak MC
Tihah jangn lost contact ngan kitaorang taw
jangan remove kitaorang lam friendlist FB tihah taw
hahaha

Papepon Goodluck Tihah
semoga anda sentiasa sihat 
dan
yg penting kita sama-sama dapat menghabiskan DIPLOMA dengan jayanya.. 

KAMI SAYANG DAN RINDU TIHAH SANGAT-SANGAT
DOAKAN KEJAYAAN KITA BERSAMA DIMANA PON KITA BERADA 
OKEY

=)

JUMPA LAGI NURUL FATIHAH

MUAHHH


Tuesday, 12 June 2012

My Sony Vaio ,, MUAHHH

thanks abah 
sebab sanggup tunaikan permintaan anak abah nie..
permintaan yang gedik-gedik nie
tp 
this for my work abah
my study
thank you so much 
untuk umi jugak
thank you umi
sayang umi dan abah sangat-sangat
i will
do the best for the this semester
will
papepon
thanks sangat-sangat
xtaw nak balas macm mane
pengorbanan kamu berdua sangat2 besar
demi masa depan anak-anak
tersayang 
kan
kan

I LOVE BOTH OF YOU
SUPIAN BIN HANAPIE
dan 
SITI AMINAH BINTI SEMAIL

Saturday, 19 May 2012

CINTA ALLAH adalah cinta ABADI

╬═╬Yeah alhmdulillah CINTA ALLAH CINTA ABADI....
╬═╬
╬═╬
╬═╬ \O *sikit lg...!!
╬═╬ /▌
... ╬═╬ //
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬*Jatuh dititian dunia boleh bangkit lagi,

Jatuh dititian sirat ? Nauzubillah....

Allahurabbiii..

BìÄR PÄHìT ìTù PÉRGì ÄGÄR MÄÑìS DÄTÄÑG MÉÑGìSì ♥

BìÄR KÉÇèWÄ ìTÜ BÉRLÄLÜ ÅGÄR GÉMBìRÄ DÄTÄÑG BÉRTÄMÜ ♥

BìÄR GèLìSÄH ìTÜ LÉÑYÄP,JÄÑGÄÑ SÉSèKÄLì SÉMÄÑGÄT MÜ LÉÑYÄP ♥

BìÄR DèRìTÄ MÜÑÇùL MèÑYÄPà ÄGÅR KÉKÜÄTÄÑ DìRì DÄPÅT DìJÄÑÄ ♥

♥ IÑSYÄÅLLÄH ♥

Pagi yang indah


ALHAMDULILLAH
SELAMAT PAGI LADIES N GENTLEMAN

Bersyukur kepadanya kerana kita masih bernyawa dan masih dapat melihat dunia ini
alhamdulillah again
Semoga pagi ini membawa keberkatan kepada kita untuk terus menjalani pagi-pagi seterusnya
Semua kerja rumah dah settle
huh
lega
so update blog la kerja yang seterusnya
JOm sarapan same2 saya
Kentang Goreng sama nUgget Goreng
YUM_YUM

k semoga pagi ini diisi dengan perkara-perkara yang berfaedah 
BYE-BYE

(*-*)

GOOD MORNING

C.I.N.T.A

boy : awk...maafkan sy..
girl : ye....kenapa awk minta maaf?
boy: sbb sy dah tinggalkan awk..sy dah sakitkan hati awk...sy korbankan cinta awk
demi cinta org yg lukakan hati sy dulu...maafkan sy...please...
girl : :)
boy : kenapa awk senyum...kenapa diam je... awk maafkan sy?
girl : yeee...sy maafkan awk...
boy: betul?
girl : betul...dh lama dh sy maafkan awk...tapi...
boy : tapi ape?
girl : tapi....tidak mungkin sy menerima awk lagi...sebab semalam awk tinggalkan
sy tanpa kasihan..tanpa mempedulikan sy...tanpa menghargai hati sy...demi
org yg awk cintai... dulu...sy pernah ubati luka awk...sy rawat awk...sy beri
cinta dan kasih syg sy unt awk...sampailah awk sembuh..lepas tu...awk dah
kembali ceria...tapi "virus" itu dtg lagi......awk buang ubat awk...awk rela
diserang virus tu lg...sekarang....awk sakit lg.....dan hari ni awk mula
memerlukan ubat itu...awk igt x...awk dh buang ubat tu...dan x mungkin awk
akn mjumpai ubat y same...carilah ubat lain...kerana x mustahil jika awk
sembuh lg dengan ubat y same...awk akan buang lg ubat tu... ;')
boy: awk....
girl : itulah namanya...TAKDIR CINTA... assalamualaikum.

Snow Wash =)

Tengah-tengah sapu sampah
tiba-tiba 
tertengok mummy's car
ummm
agak kotor
huh
Rasa-rasanya 
2 hari lepas dah basuh
ae ni macam nak kene basuh balik
aduii
tp xpelah
aku ni jenis xsuka tengok kotor-kotor
so that
the solution is 
aku pon basuh la kete tu
bukan setakat basuh
vacuum sekali
(*-*)
fuhhh
penat
tetapi dalam kepenatan
aku tetap happy
sebab my mummy kancil dah bersih
jangan la ujannnn
ooooo
nanti kene basuh balik
(*_*)

ha nie la die
my mummy's car
comel x.
biase2 jer




Friday, 18 May 2012

My Gadget


Nokia X2 jer kiter adee..
=)
xmacam orang lain
Gune tel canggih2 kan
Tapi xpelah
saya sayang tel saya even dia xcanggih n murah
sebabnyer
tel tu adalah pemberiaan bapak saya
tanpa diminta
hehehe
that's why i sayang sangat2 kat tel tu
 

the key
kunci tu kunci kereta kancil umi saya jer
6t kete tu jadi kepunyaan saya la kan
hehehe
lebih-lebih lak
saje jer
i love my kancil's car
(*_*)






Thursday, 17 May 2012

kawan sejati saya ♥


Kami bertiga saling kenal mengenali dan berkawan dari form 1 lagi sampai la sekarang..
Kami tidak pernah bergaduh
Kami bertiga saling menyayangi
kerana kami bertiga adalah 
SAHABAT BAIK

#SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL SAMPAI BILA-BILA TAW#
♥ 

Waktu yang Sangat BoSAN =(

My idiot picture
sangat bosan
cuba untuk menggembirakan hati
So
ini lah jadi nya.
=)





SEnyuman ikhlas untuk kawan-kawan 
i miss u 
 

Tuesday, 15 May 2012

RESEPI 30 MINIT ♥

BY 
NURA SYIKIN

RESEPI PAGI

Makaroni Goreng Selera Timur

BAHAN-BAHAN

Makaroni (rebus dan tuskan)                                      150 g
Bawang merah                                                            3 biji
Bawang putih                                                              2 ulas
Daging cincang                                                            300 g
Lobak merah (dicincang)                                             100 g
Daun sadero (dihiris)                                                    50 g
Cili merah (dicincang)                                                   2 biji
Cili padi                                                                       2 biji
Telur                                                                            1 biji
Sos asas pasta tomato                                                  2 cawan
Sos tiram                                                                     2 sudu besar
Garam                                                                         secukup rasa
Lada putih                                                                   secukup rasa

CARA-CARANYA

1.  Masakkan pasta di dalam air yang banyak dan menggelegak.  Angkat dan tuskan.
2.  Kemudian, tumis bawang merah dan bawang putih yang telah dicincang.
3.  Masukkan daging cincang dan lobak merah, biarkan daging betul-betul masak.
4.  Selepas itu, masukkan pula cili merah, cili padi, sos tiram, dan sos asas pasta tomato.  Biarkan kering sebentar sebelum dimasukkan telur.
5.  Kemudian masukkan daun saderi, makaroni dan kacau sehingga sebati.
6.  Akhir sekali masukkan garam dan lada putih.



#Kebaikan lobak merah menurut IMAM AL-SYA'RANI makan lobak merah boleh membaiki hati dan mengelak kelupaan#

Monday, 14 May 2012

KeIKHLASAN






Kenapa aku sering merindui SAHABAT-SAHABAT AKU
especially 
bestfriend aku 
bestfriend forever
HA !
bestfriend forever
panggilan tu
OH NO
dulu-dulu mungkin kami sangat rapat..
tp 
sekarang mungkin dah jadi kawan biasa dah
=(

Aku sangat merindui mu wahai INSAN yang bernama SAHABAT
Dulu kamu lah penyeri hidup aku
membuatkan aku ketawa dan terus ketawa
menjadi tempat aku bercerita
dikala aku dilamun masalah
Dulu
dirimu sentiasa ada tika aku susah and senang
tp 
sekarang
kemana dirimu menghilang
yer
mungkin sekarang kita dah makin dewasa
dah boleh berfikir panjang
dah boleh buat keputusan sendiri
dah boleh buat tu
buat nie
tp mampukah kita hilangkan nilai persahabatan yang pernah kita lakar pada satu ketika dahulu
yer mungkin dirimu mampu
tp 
aku tidak mampu 
dan xakan mampu untuk lakukan semua tu

Kenapa dirimu sudah berubah wahai SAHABAT
adakah aku telah melakukan kesalahan terhadap dirimu
telah melukakan hatimu
Persoalan demi persoalan bermain dibenak fikiran aku wahai Sahabat
It's because you have been changes

Maafkan diri ini
andainya sudah melukakan perasaan mu sahabat

Aku masih ingat waktu dulu-dulu
ketika aku dilanda masalah
dirimu sering kali memberi semangat terhadap diri ini
dirimu selalu memotivasikan diri ini
supaya aku menjadi seorng yang lebih confident
katamu
jangan jadi seorang yang penakut
cuba jadi seorang yang matang
then
aku masih ingat
tiap-tiap hari
detik 12:00 noon
aku sering kali mesej pada dirimu 
sebab
nak tnyer 
soalan ni kan
"nak masak aper erk ai ni"
adakah dirimu masih ingat soalan2 yg sering aku ajukan padamu
last
dulu aku sering hadapi masalah dalam percintaan kan
aku sering kali berkongsi masalh ngan dirimu kan
dirimu sering kali menasihtkan aku
dirimu sering kali menenangkan aku
menenangkan 
fikiran aku 
dan 
perasaan aku kan
aku sangat menghargai apa yang dah dirimu lakukan padaku
dulu-dulu
ex aku sering kali melarang aku mesej dengan sape-sape kan
tp
demi persahabatan kita
aku tidak pernah mengendahkan larangannya
kadang-kadang
sampai kitaorng gadoh kan

Untuk pengetahuan mu wahai SAHABAT
aku lebih mementingkan SAHABAT daripada orang yang bernama KEKASIH
Ungkapan ini sering kali dilontarkan oleh ex aku
tp i was ignore
because 
i don't care 
because
i love u

SAHABAT
luahan ini adalah kerana aku sangat merindui dirimu
diri yang pernah menjadi sahabat baik aku
sahabat yang tidak akan pernah aku lupakan

SAHABAT
untuk pengetahuan dirimu
aku teringin nak berborak, suka-suka, denganmu
tetapi
sayangnya
sekarang
dirimu dah berpunya
mungkin sekarang kau dan aku sudah tidak semesra dulu
tetapi
tidak mengapa wahai sahabat
aku akan cuba memahami keadaan mu
cuba dan terus mencuba

SAHABAT
Aku tidak pernah menyalahkan dirimu wahai sahabat
aku tahu, setiap orang memiliki hak masing-masing
dirimu sudah menentukan hak kamu
hak dalam persahabatan kita

it's okey friend
i will be fine 
it's okey
The most important
i really-really miss u friend
because of that 
i try
go to your hostel
to see u
but
................





SAHABAT DIRIMU sentiasa ada dalam hati aku
SAHABAT selamanya..
GOODLUCK IN YOUR STPM
DO THE BEST
I REALLY-REALLY MISS U N LOVE YOU
MAYBE hari tu adalah hari last kita jumpa
aku tau kau tak kisah kita jumpa ke tak
tp aku tetap kisah
TAPI takpelah
SEMOGA DIRIMU SENTIASA BAHAGIA DENGAN ORANG TERSAYANG
I'M SO SORRY
=(

Saturday, 12 May 2012

WAhai SAHABAT

12 MEI 2012(SABTU)


Thanks kerana sudi keluar jalan-jalan ngan saya kawan2 semua
Thanks kerana sudi jumpa saya
Thanks kerana sudi makan2 ngan saya
Thanks kerana sudi tolong saya masa kereta saya rosak tadi
and Thanks kerana sudi hilangkan rasa rindu saya pada awak semua

Thanks Amal Adil
Thanks Syahira
Thanks Hazlim 
then
Thanks Hadrina

Akhirnya terlepas jugak rindu saya pada awak semua. 
Saya xkisah rumah saya ke tempat awak semua jauh,, 
Berjam2 jauh nyer
Saya tetap pergi coz nak jumpe awak semua
Saya tak pernah kisah law awak tengok saya macam bersunggoh2 nak jumpa ngan awak semua
Sebab saya memang "bersunggoh2" nak jumpa ngan awak semua
Saya memang selalu nak jumpe, nak berbual, nak gelak2 ngan awak semua
Saya xkisah law awak semua nak kata saya "terover2"
Sebab saya memang "terover2" nak jumpa dengan awak semua
Even dapat tengok muka, dengan suara awak semua, lihat awak semua senyum sekejap skalipon
Saya dah rasa bersyukur sangat2

Tetapi dalam kegembiraan saya pada pertemuan kali ini, ade juga terselit rasa kecewa yang xpernh saya jangkakan
Tujuan saya ke sana ingin bertemu nya dan bertemu kawan2 yang sangat saya rindui
Tetapi 
kenapa rase kecewa ini tetap hadir dalam diri saya.
Wahai Sahabat
saya amat merindui kalian semua
itu adalah sebb n tujuan utama saya bertemu kalian dan insan yang bernama Sahabat semua
Saya sanggup meredah lalu lintas , meredah ujan
demi bertemu kalian dan insan yang sangat2 saya rindui..
Tetapi kenapa masa itu terlalu singkat
Kenapa anda begitu cepat meninggalkan meja itu
Meja yang masih diduduki oleh sahabat yang anda kenali sebagai sahabat baik anda ini
Terdetik rasa kecewa, rasa sedih
Tetapi perasaan ini semua dilindungi oleh gurau senda kawn2 yang lain
Gurau senda dari Sahabat2 pompuan yang lain
Terasa berat hati meninggalkan meja itu
meninggalkan tempat itu
kerana
Rasa dan keinginan melihat muka anda dan melambaikan tangan pada dirimu SAHABAT 
tidak dapat kulihat
Sedangkan diriku kesana adalah kerana ingin bertemu dirimu
dan diri SAHABAT2 yang lain

Tapi tidak mengapa wahai Sahabat
AKu tetap bersyukur 
Bersyukur dapat berjumpa dengan SAHabat2 yang lain
Sahabat yang sentiasa ade bersama aku
AMAL ADIL : Thanks amal sebab tolong aku n sudi jumpa aku
aku sangat menyayangi mu wahai sahabat
SYAHIRA : Thanks Syira sebab kau selalu teman aku pergi jalan2
Hazlim : Suka jumpe lim n thanks teman acik lepak2

Aku pulang dengan hati yang gembira tetapi terselit rasa kecewa 
Perjalanan pulang aku kerumah ditemani dengan rintihan air hujan dan air mata aku 
Terima kasih hujan kerana menemani aku 

DAN TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN SEMUA
AKU SANGAT MENGHARGAI SETIAP DETIK TIKA KITA BERSAMA
AKU SANGAT2 MENGHARGAINYA
MAAFKAN AKU JIKA AKU ADE MELUKAKAN HATI KALIAN SEMUA
I'M SO SORRY

I♥USAHABAT SEKALIAN



Jam 1:20 p.m --> Sampai di Tanah Merah
Jam 3:00 p.m --> Siap lunch n then round2 Bandar Tanah Merah
Jam 3:30 p.m --> Pikir2 nak pergi jumpa kawan2 kat hostel n jumpe sahabat baik kt sane
Jam 4:45 p.m --> Sampai Asrama Desa Batu Gajah
Jam 4:45 p.m - Jam 5:00 p.m --> Tunggu diorang solat ASar
Jam 5:00 p.m - Jam 5:45 p.m --> Borak-Borak
Jam 5:50 p.m --> Pulang rumah
Jam 7:00 p.m --> Akhirnya selamat sampai diRumah at Pasir Mas 


ALHAMDULILLAH
SEKIAN WASSALAM
:_(
(RINTIHAN DARI HATI SEORANG INSAN YANG BERNAMA SAHABAT)

Sunday, 6 May 2012

MAAFKAN KAMI ATOK =(

YA ALLAH

Al-Fatihah buat neneknda yg baru meninggal dunia pada hari Jumaat (4.5.2012)
akibat serangan penyakit kanser ovary..
Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman..
AMIN3

kepada ATOK ,
 maafkan kitaorang kerane terpaksa balik awal..
bkn rela tp terpaksa..
adik sekolah atok...
6t abah pergi lagi erk...
huhuhuh

kepada PAK SEDARA N MAK SEDARA.. 
jaga makan minum atok erk.
kesian kat atok sekarang dah tinggl sorang2
mesti sunyi atok kan
tp xpela kan
CIK YATI
kan dah tinggal kat kampung
blh temankan atok

ATOK
6t law ade masa kitorang blik lagi erkkk
jangan sedih2..
6t kiter blik madang sama2 (makan),,,

papepn..
maafkan kitaorang erk atok...
jangan sedih2 erk..
kitaorang sentiasa rindukan atok..
ingat kat atok...
jage kesihatan ..

KAMI ♥ ATOK

=(

Thursday, 5 April 2012

Cuti SEmester 2

jadual waktu aku semester 2 nie

06:45 a.m. --> anta adik sekolah
07:00 a.m. --> pergi pasar beli sayur n ikan
09:00 a.m. --> anta barang2 at kedai
11:00 a.m. --> balik umah
03:15 p.m. --> ambik adik sekolah
08:00 p.m. --> anta adik tusyen
10:00 p.m. --> ambik adik tusyen

padat kan jadual aku cuti nie
aduiii
penat memang penat
tp nak wat cmne kan
aku dah biasa dengan semua nie
so jalankanlah tugas nie
umm 
ayat pasrah kan
hehehehe
(^_*)

Berbanding sem lepas
aku lebih relax darpda sem nie
sbbnyer
sem lepas family aku nie 
xbukak kedai ag
tp sem nie diorang dah start 
menjinakkan diri dalam 
bidang perniagaan
kedai runcit n then kedai basah
ummm
so penat sikit la
kadang2 aku kesian gak tengok parents aku
nampak diorang penat sangat
ni la orang kate kan
demi mencari duit untuk anak2
sanggup penat macam mane sekalipon
aku terhutang budi pada mereka berdua
ibubapa aku
kesian kat diorang

oneday
aku akan balas jasa mereka berdua
balas ape yg dah diorang buat untuk kami adik beradik
sangat besar pengorbanan mereka pada kami..
=(

Insyaallah 
semoga mereka diberikan umur yg panjang 
dan
aku sempat membalas jasa budi mereka berdua
aku sangat sayangkan 
ibubapa
aku
sayang sangat2


I ♥ UMI DAN ABAH

Monday, 26 March 2012

SaTu PernAnTIAn !


  PERNANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN 


SELASA
27/03/2012
01:03 a.m. O'CLOCK

mungkin ini sudh ditakdirkan 
untuk aku
penantian yang aku sendiri
pon 
xtaw bile ianya akan berakhir
diri aku sentiasa
ditemani dengan kedukaan
cabaran demi cabaran
datang padaku
untk menguji kesabaran aku
tp sampai bila aku
perlu bersabar

hari ini 
hari yang sangat perik dalam hidup aku
diperbodohkan
ditipu
yer mungkin sekarang 
mereka tengah bergembira
bergembira dengan kejayaan yg mereka dapt
kejayaan dalam memperbodohkan aku
aku sedar
aku nie bodoh
yer mungkin
selama nie
aku menunggu si dia
menunggu dengn tnpe jemu
menunggu 
dan
tetap menunggu
tp 
hari ini
aku dah sedar
sedar dari 
kesilapan aku
kesilapan yang besar dalam hidup aku
rela menderita menunggu si dia
tp ini lah balasan yg aku dapat
"from him n his girl"

aku xblh tipu diri aku
perasaan aku sangat terluka
terluka dgn ape yg mereka lakukan
tp aku 
xsalahkan mereka
mereka benar
aku yg bodoh
bodoh dengn penantian ini
umm
dah lah
enough for tonight
aku dah penat nak menangis
bcoz of them
hari nie aku dah xblh focus belajar
exam dah dekat
lagi 1 hari
tp xpelah
dah nasib kan
mngkin ni dah ditentukan oleh aku dari-Nya
aku terima jer
tp aku perlu berubah
berubah dari semua nie
biarlah ia
jadi pengajaran dalam hidup aku
ummmm
#aku harap mereka bahagia#
*bahagia atas penderitaan aku*

(-_-)
stop crying syikin
please be a good person
please be a stronger girl
you can do it
can do it !
start now
forget him from your live

♥    ASsALAMUALAIkum 









Sunday, 25 March 2012

I'm BaCk

MOnday
26/03/2012
02:58 a.m. o'clock

xboleh tidow
why?
kene study
exam 2 hari lagi
sempat ker
huhuhu
actually xboleh tidow bkn sebab kene study
sebabnyer mata aku ni xngantuk lagi
kan aku ade cakap
sejak kebelakangan nie
aku xboleh tidow
i don't know why
tp 
it's okey for me
aku leh gne time ni untuk study
btol x?
umm 
aikk asal maen internet lak nie
ayooo
xpelah for a little while 
jer nie
just 4 updating my blog
6t kan law xtgk2
berhabuk lak blog aku ni
(^_*)

umm sebenarnyer hati aku rindukan parents and kawan2 kat lame
rindu sangat2

xpelah 
goodnite semua
bye-bye
Assalamualaikum w.b.t
:)